Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

Estació d'anellament projecte SYLVIA a Salt.

Des del 1999 que s'anella al Parc de les Deveses de Salt en el marc del Projecte SYLVIA de l'Institut Català d'Ornitologia, raó per la qual durant tot aquest temps l'estació d'anellament s'ha mantingut al mateix lloc i amb la mateixa situació de les xarxes (així ho requereixen els estàndards del projecte).

Zona d'anellament després de la nevada del febrer de 2010. © Alba Casals.

Fins avui, l'entitat que s'encarregava d'aportar la logística i material a l'estació d'anellament era MARFULL, però ara que la majoria d'anelladors de la comarca pertanyem a El Blauet, passarà a ser competència d'ambdues entitats i d'aquesta manera podrem publicar les fotos i resultats a la nostra web.

Per situar-nos una mica, el Parc de les Deveses de Salt (fins fa poc, i encara ara pels saltencs, anomenat les Deveses de Salt), es troba situat a la riba dreta del riu Ter, entre els municipis de Bescanó i Girona i té una extensió d'unes 300 Ha on es barregen plantacions d'arbre amb zones de vegetació de ribera i d'altres de vegetació mediterrània, principalment.

Oriol capturat a Salt.

L'estació d'anellament del projecte SYLVIA es troba entre el Pas den Prats i la bassa de les Sorreres, al sector més occidental del parc. Allà predomina l'ambient mediterrani amb pins, alzines, marfulls, aladerns, esparragueres i un llarg etc. també puntejat amb vegetació invasora com ara els ailants, que no són pocs (actualment, gran part de les Deveses es troben sota actuació del Projete Life Riparia-Ter i des del 2009 pertanyen a la xarxa Natura 2000).

Gaig.

Bosqueta vulgar.

Ja s'hi han capturat més de 9.000 ocells de 60 espècies diferents, uns resultats bons o molt bons, en comparació amb la majoria d'estacions d'aquest mateix projecte que es troben al llarg de Catalunya (en total 40).

Xot. El rapinyaire més anellat.
Cap comentari:

Publica un comentari