Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 16 de desembre del 2014

Segona jornada d'anellament a les menjadores de Salt (14/12/2014).

Diumenge passat, dia 14 de desembre, vam fer la segona jornada d'anellament a les menjadores instal·lades a les Hortes del Marquès de Camps de Salt, enmig d'una petita plantació d'oliveres.

Pinsà comú.  © Alba Casals.

Les xarxes es van muntar la tarda anterior però les vam obrir a primera hora del matí, quan tot just clarejava. En total es van muntar 9 xarxes repartides en dues bateries de 4 i una xarxa individual, com sempre.

Aprenent a anellar. © Alba Casals.

En total es van capturar 76 ocells de 19 espècies, dels quals 55 van ser anellaments i 21 controls. La jornada va començar amb fred però un bon nombre de captures, que es va mantenir fins gairebé l'última hora.


L'espècie més capturada va ser la mallerenga blava (Parus caeruleus), seguida de lluny per la mallerenga carbonera (Parus major) i la mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus), aquesta última van caure tots els individus junts, en grup.

Tallarol de casquet femella. © Alba Casals.

Cotxa fumada. © Alba Casals.

Vam tornar a capturar un blauet (Alcedo atthis), que voltava els recs de les hortes, segurament pescant cranc americà (Procambarus clarkii), però no és una espècie molt habitual a l'estació, almenys no ho era fins ara.


Responsable jornada: Alba Casals.

Participants: Ricard Poch, Alex Fonollosa, Martí Alfaras, Carme Ylla, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada