Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 14 de desembre del 2015

Crònica de la jornada naturalista al Pla dels Socs el 7 de novembre

El mes passat, el dissabte 7 de novembre, vam fer la jornada naturalista de tardor habitual al Pla dels Socs, a les Deveses de Salt.


Vam parar les xarxes per capturar els ocells la nit abans i així, a primera hora, ja en teniem algun pel gaudí dels participants.A més, hi havia un racó amb llibres de natura per consultar i jocs per la mainada, i un altre racó on fer menjadores per ocells per endur-se a casa.


Vam capturar 17 ocells de 11 espècies diferents, la qual cosa fa palesa de la gran diversitat que trobem entorn del riu Ter (i a tants altres indrets, però l'aigua és vida i això es nota!)De fet, mentre va transcórrer la jornada també vam veure algun aligot comú, un bernat pescaire i algun corb marí sobrevolant la zona. També cueretes, picots i altres espècies que no vam capturar.


Les espècies capturades van ser el tallarol de casquet, el rossinyol bord, pardal de bardissa, pit-roig, merla, mallerenga cuallarga, mallerenga carbonera, mallerenga blava, raspinell comú, el més gran i vistós de la jornada, el gaig, i l'ocell més petit d'Europa, el bruel!


Per la jornada van passar uns 30 participants, amb força mainada, tots ells molt motivats i amb moltes ganes d'aprendre! A més, alguna de les menjadores va quedar penjada als pins del Pla dels Socs, i les mallerengues, encara avui ho estan agraint!

Responsables jornada: Alex Fonollosa, Hubert Mas, Alba Casals i Carles Pibernat.  Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada