Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dijous, 18 d’octubre del 2018

Taller d'anellament a Sant Gregori i Sant Julià de Ramis (7 i 14/10/2018)


Els diumenges 7 i 14 vam anar a Sant Gregori i Sant Julià de Ramis respectivament per realitzar l’activitat d’anellament científic d’ocells que organitzava el Consorci del Ter per conèixer l’avifauna del nostre riu, així com poder realitzar activitats saludables a la natura.

A la jornada de Sant Gregori es van capturar i anellar 19 ocells de 9 espècies diferents. Els vora 70 participants van poder gaudir d’ocells comuns als boscos de ribera com la mallerenga carbonera, el tallarol de casquet o la merla, però vam poder observar ocells més lligats a ambients aquàtics com la cuereta torrentera i el blauet, que vam tenir la sort de fer dues captures d’aquest.

A la feina!

Un dels blauets.Per altra banda, a Sant Julià de Ramis, tot i el temps amenaçador que va anar ruixant al llarg del matí, també vam poder gaudir d’una molt bona jornada amb 28 ocells de 9 espècies. La majoria van ser tallarols de casquet, que vam poder observar la càrrega de greix que utilitzen per fer la migració. També vam poder veure un mosquiter comú i algun rossinyol bord. Al final de la jornada es va capturar un bec de corall senegalès, espècie nouvinguda de l’Àfrica ja fa uns quants anys, que s’està escapant arreu del nostre territori.

Tot i la pluja, allà estavem!

El bec de corall senegalès.

 Esperem poder donar-vos prompte notícies de noves jornades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada