Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 6 d’agost del 2013

Resultats de la 3a i 5a jornada del Sylvia d'Illa de Ter, Girona.

La present entrada mostra els resultats de la 3a i 5a jornada del Sylvia de l'Illa de Ter, realitzades els dies 20 de juliol i 3 d'agost. Faltarà penjar els resultats de la 4a, el dia 27 de juliol, i realitzar una última jornada el dia 10 d'agost. Amb aquesta s'hauran realitzat un total de 6 jornades i no 7 com estipula el protocol, però l'increment de cabal del Ter durant algunes setmanes no ho ha permès d'altre manera i abans que res hem de procurar per la nostra seguretat.

L'Hubert fent feina. © Carles Pibernat.

En comparació amb altres anys, el nombre de captures a l'Illa ha estat força baix. Per una banda la desbrossada massiva que es va dur a terme i per altre banda les pluges d'aquest any, no hi han ajudat gens.

Resultats dia 20 de juliol:


Resultats dia 3 d'agost:


El dia 20 es van capturar 44 ocells i el 3 d'agost 46. També en comparació amb altres anys, s'han capturat pocs polls de merla (Turdus merula) i tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), entre d'altres, espècies molt típiques de l'ambient.

Picot garser gros. © Carles Pibernat.

Xivitona© Carles Pibernat.

Destacar la captura d'una xivitona (Actitis hypoleucos), un juvenil de picot garser gros (Dendrocopos major) i un juvenil de papamosques gris (Muscicapa striata), espècie de la qual ja es va capturar un juvenil la jornada del 27 de juliol (falta penjar els resultats), però que fins aquell moment no s'havia detectat a l'Illa la temporada del 2013. Queda així constatada la continuitat de cria de l'espècie a l'Illa.

Papamosques gris. © Carles Pibernat.

La propera i darrera jornada es farà el dia 10 d'agost en l'horari habitual (de 7 a 12), si voleu participar no dubteu en demanar-ho!


Responsables jornades: Carles Pibernat i Hubert Mas.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada