Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 10 de juliol del 2013

Resultats de la 5ª jornada del Sylvia de Salt.

Encara que resten per penjar els resultats de les primeres jornades d’estiu al Sylvia de Salt (en som conscients), actualitzem amb els resultats del dissabte passat, que vam fer la 5ª jornada. Un cop finalitzat el Sylvia d’estiu penjarem una crònica agrupant tots els resultats, fotos i captures destacables de la temporada.

Jove picot garser gros.

Dissabte dia 6 de juliol, les xarxes s’havien muntat la nit anterior i vam començar la jornada a les 7 del matí (havíem quedat a les 6:45 davant de l’església de Sant Cugat per anar tots junts cap a les Deveses).

Durant la jornada.

La primera volta va ser exagerada, amb un total de 45 captures, la majoria de les quals (com passaria al llarg de tot el matí) eren polls de l’any.

Jove de tallarol de casquet començant la muda parcial.

Érem dos anelladors i ens vam poder partir les voltes per revisar les xarxes i així fer-ho de manera més ràpida, sobretot quan va començar a apretar la calor.

En total vam capturar més de 100 ocells, però 4 es van escapar sense anella i 1 va resultar una baixa (malauradament la primera de la temporada). Per tant, es van anellar o controlar 98 ocells de 15 espècies diferents.
Destacar un poll de l’any de picot garser gros (Dendrocopos major) i un poll de colltort (Jynx torquilla). El colltort no es capturava des del 2010, el darrer va ser una femella adulta amb signes de tenir un ou. Aquest és el 16è colltort capturat al Sylvia del Parc de les Deveses de Salt. L’any passat no es va arribar a sentir a la zona on fem el Sylvia però aquest any ja l’havíem sentit cantar algun dia i efectivament, hi han criat.

Colltort recent sortit del niu.

A les 11 ja feia molta calor i feia estona que les voltes a la xarxa es feien cada mitja hora, per evitar insolacions. Tot i això vam començar a recollir les xarxes, donant per finalitzada la jornada, a les 11:30 evitant així que hi hagués cap altre baixa per ofegament o insolació.Responsables jornada: Alba Casals i Carles Pibernat.


Participants: Glòria de la Paz, Martin Ley i Joan Pibernat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada