Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 8 de juliol del 2013

Crònica del Sylvia de l'lla de Ter, 2ª jornada d'estiu.

Aquest Sylvia ha estat aturat un temps per que el riu baixava amb molta aigua i no permetia el pas a l’Illa. Ara el riu ha disminuït una mica de cabal i permet travessar, amb botes altes i vigilant una mica, cap a les xarxes situades dins de l’Illa.

La vegetació està exuberant i en ràpid creixement, sobretot els esbarzers i l’herba, que hem hagut de netejar per a poder col·locar de nou les xarxes (aquest hivern l’estació es va desbrossar desmesuradament i patíem per si podríem tornar-hi a anellar en condicions).

Pit-roig de l'any fent la muda parcial.  © Ricard Busquets.

Jornada assolellada i amb una temperatura que va anar pujant des dels 18 ºC inicials, als 24 ºC a les 10 del matí fins als 28 ºC a les 12 del migdia que, tot i estar a l’ombra, ens van fer suar força.

Un dels collverds de la jornada. © Ricard Busquets.

En total es van capturar 57 ocells de 13 espècies diferents, una jornada bastant fluixa tenint en compte l’època a la que estem, un moment en que la majoria de polls ja han sortit del niu. Descatacar la captura d'un ànec collverd i la recaptura de 3 ocells del mateix dia.



Amb els resultats de les properes jornades (si es poden realitzar sense cap imprevist) podrem deduir si aquests ocells “que falten” són postes retraçades o simplement perdudes i no reposades. No hem d’oblidar que aquest any ha estat molt plujós i per tant amb crescudes importants del riu, hàbitat on se situa aquesta estació d’anellament.


Responsable jornada: Hubert Mas

Participants: Ricard Busquets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada