Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 21 de maig del 2014

Primera jornada del Sylvia d'estiu a les Deveses de Salt (18/05/2014).

El diumenge dia 18 vam fer la primera jornada del projecte Sylvia d'estiu al Parc de les Deveses de Salt. Les xarxes es van muntar la nit anterior al lloc de sempre, amb l'ajuda d'alguns voluntaris.

Alliberant un xot. © Alba Casals.

Al matí quedàvem a les 6:45 davant de l'església de Sant Cugat per entrar plegats a les Deveses. A les 7 i poc ja fèiem la primera volta que va ser poc productiva.

Fotografiant papallones. © Alba Casals.

Aprenent a anellar! © Alba Casals.

Així al llarg de tot el matí, amb menys captures de les esperades i encara amb pocs polls fora del niu. Tan sols es va capturar un raspinell comú nascut aquest any, al qual es va assignar el codi EURING 3.

A punt d'anellar una merla. © Elena Rivas.

En total es van capturar 46 ocells de 15 espècies. De les captures, 24 van ser anellaments i 22 controls, és a dir ocells ja anellats anteriorment.


Mentre fèiem temps entre batuda i batuda, vam poder gaudir  de dos cabirols (Capreolus capreolus) que ens van passar trotant pel costat. Es tracta d'una espècie poc habitual a la riba sud del Ter, però que cada vegada l'està freqüentant més.També vam aprofitar que sortia el Sol per observar algunes papallones. 

Melitaea didyma. © Alba Casals.


Responsable jornada: Alba Casals i Carles Tobella.

Participants: Marta Sanromà, Elena Rivas, Isaac Pérez, Martí Sala, Elena Jordà, Eva Solanes, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada