Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 10 de juny del 2014

Segona jornada del Sylvia d'estiu a les Deveses de Salt (08/06/2014).

El mateix diumenge dia 8 també anellàvem a Salt, al sector oest del Parc de les Deveses, al costat del Ter. Les xarxes ja estaven muntades des de la nit anterior i a les 6:45 fèiem la primera volta.

L'enganyapastors. © Alba Casals.

Més tranquil. © Alba Casals.

En total, es van capturar 60 ocells de 13 espècies, dels quals 39 van ser anellaments i 21 controls. El més destacable va ser una femella d'enganyapastors (Caprimulgus europaeus) amb signes d'estar a punt de pondre un ou, i un juvenil de puput (Upupa epops).


També es van capturar 3 gratapalles (Emberiza cirlus) i molt menys tallarols de casquet (Sylvia atricapilla) que habitualment. Recentment s'han canviat els conreus de la perifèria de l'estació d'arbreda a conreus i això, sembla ser, es reflecteix en un canvi en el tipus d'espècies, es capturen més ocells d'espais oberts com el gratapalles i menys de zones boscoses com el tallarol de casquet.

Jove puput.

Al llarg del matí, molt calorós, es va poder observar una gran diversitat de papallones. Espècies acolorides i cridaneres com Inachis io, Colias crocea, Issoria lathonia, etc. Ara és la millor època per observar papallones, sortiu al camp a gaudir-ne!

Eruga de l'esfinx Hyles euphorbiae© Alba Casals.


Responsables jornada: Alba Casals i Carles Tobella.

Participants: Glòria de la Paz, Isaac Pérez, Ferran .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada