Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

divendres, 27 de juny del 2014

Tercera jornada del Sylvia d'estiu a les Deveses de Salt (22/06/2014).

El diumenge 22, l'endemà de fer la jornada d'anellament del Sylvia a Girona, vam fer la de Salt. Les xarxes es van muntar totes la nit anterior per fer la primera batuda a les 7 del matí següent.

L'Adrià amb el durbec. © Alba Casals.

Ja des de primera hora la jornada va estar molt animada, sumant un total de 97 captures de 17 espècies. Del total de captures, 66 van ser anellaments i 31 controls.


A mig matí vam capturar i anellar un juvenil de picot verd (Picus viridis), amb un plomatge encara motejat, típic dels polls quan surten del niu.

Jove picot verd. © Alba Casals.

Cardina sense vermell, un jovenet! © Alba Casals.

Però la sorpresa va arribar més tard, quan vam trobar un durbec (Coccothraustes coccothraustes) a la xarxa! Es tracta d'un nidificant molt escàs a Catalunya, que a l'estiu no s'acostuma a trobar per sota dels 400 msnm. (les Deveses de Salt estan a uns 100 msnm.) i que, encara que en zones properes s'hi troba nidificant, ens va sorprendre molt trobar-lo allà.

Mascle de durbec. © Alba Casals.

Vist de més a prop. © Alba Casals.

També vam anellar un juvenil de bitxac comú (Saxicola torquata), igual que en jornades anteriors (recordar el puput), cada vegada es van capturant més  sovint i més espècies típiques d'espais oberts.

Bitxa comú juvenil. © Alba Casals.

Retrat del bitxac. © Alba Casals.

Va ser una jornada molt interessant, amb bona temperatura i un grapat d'espècies, algunes d'elles poc capturades a l'estació, com ara el blauet (Alcedo atthis).

Blauet juvenil. © Alba Casals.

Aquest cap de setmana farem les properes jornades a Salt i Girona. Dissabte a l'Illa de Ter i diumenge al Parc de les Deveses de Salt.


Responsable jornada: Alba Casals.

Participants: Glòria de la Paz, Cristina Mora i Adrià Compte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada