Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dissabte, 5 de juliol del 2014

Quarta jornada del Sylvia d'estiu a les Deveses de Salt (29/06/2014).

Diumenge dia 29 de juny vam fer la quarta jornada del projecte Sylvia al Parc de les Deveses de Salt (d'un total de 7 jornades, ja només en queden tres, dues al juliol i una a l'agost).

Pollet de pit-roig.  © Alba Casals.

La jornada va començar forta de bon matí, amb 40 captures a la primera volta a les xarxes! La cosa no va minorar gaire al llarg del matí i tancàvem la jornada amb 120 captures de 16 espècies, de les quals 97 van ser anellaments i 23 controls.


Amb molts de polls de totes les espècies, la més capturada va ser el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) amb 26 anellaments i 9 controls, seguida del pit-roig (Erithacus rubecula) i la merla (Turdus merula), les tres espècies més abundants a l'estació.

Un tord que no volia marxar.  © Alba Casals.

L'espècie anellada més destacable de la jornada va ser un juvenil de cucut (Cuculus canorus) que va caure gairebé a última hora i que tan sols s'havia capturat 3 vegades en 15 anys a l'estació, el primer l'any 2000, seguit d'un altre exemplar el 2002, el 2003 i finalment el d'enguany. 

Retrat del cucut. © Alba Casals.

Detall de l'ala.  © Alba Casals.

A part del cucut, també vam capturar un picot garser gros (Dendrocopos major) adult, espècie molt més abundant a l'estació.

Retrat del picot garser gros.  © Alba Casals.

Afortunadament el dia es va mantenir poc assolellat i amb temperatures molt soportables, sinó hauríem hagut de tancar abans les xarxes per evitar baixes per insolació.

L'Isaac amb un poll de mallerenga cuallarga.  © Alba Casals.


Responsable jornada: Alba Casals.

Participants: Isaac Pérez i Hubert Mas.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada