Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

diumenge, 27 de juliol del 2014

Sisena jornada del Sylvia d'estiu a l'Illa de Ter, Girona (19/07/2014).

Dissabte dia 19 de juliol vam fer la penúltima jornada d'anellament del Projecte Sylvia a l'Illa de Ter, a Girona.

La jornada es va desenvolupar en un matí nuvolós de temperatures moderades; amb 19 ºC durant gran part del matí fins els 26 ºC al migdia.

Juvenil de rossinyol. © Hubert Mas.

En total es van capturar 65 ocells de 14 espècies, dels quals 46 van ser ocells anellats el mateix dia i 19 controls, ocells ja anellats anteriorment. A continuació es mostra la taula de resultats:


El més destacable un juvenil de xiviitona (Actitis hypoleucos), espècie que probablement hagi criat més amunt del Ter, al codolar de Fontajau o hàbitat similar. 

Juvenil de xivitona. © Hubert Mas.

També una femella amb placa incubatriu de papamosques gris (Muscicapa striata), cosa que demostra la cria d'aquesta espècie a l'Illa. Encara que no s'hagin capturat polls, una femella amb placa incubatriu és molt determinant, ja que si encara presenta la placa segurament estigui alimentant als polls volanders i per tant demostra la reproducció de l'espècie a la zona. El 8 de juny ja es va capturar un altre individu a la mateixa xarxa, possiblement el mascle.

Femella de papamosques gris. Juvenil de rossinyol. © Hubert Mas.

També destacar l'elevat nombre de captures de blauet (Alcedo atthis) d'enguany. Es van sumar 3 juvenils més que en total fan 18 blauets anellats aquesta temporada d'estiu!

Si no hi ha cap canvi, la darrera jornada d'estiu a l'Illa de Ter està prevista pel 9 d'agost, us mantindrem informats!

Responsable jornada: Hubert Mas.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada