Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 15 de setembre del 2014

Setena i última jornada del Projecte Sylvia del Parc de les Deveses de Salt (03/08/2014).

Diumenge 3 d'agost vam fer la setena i última jornada del Projecte Sylvia al Parc de les Deveses de Salt. Com sempre, vam quedar a Sant Cugat per anar plegats cap a les Deveses i a les 7:30 fèiem la primera volta.

En total es van capturar 62 ocells de 15 espècies, dels quals 54 van ser anellaments i 7 controls (molt poquets en comparació amb les dades habituals).


L'espècie més capturada va ser el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) amb 32 captures (més de la meitat del total), la gran majoria d'ells pollets de l'any.

Femella de verdum. © Alba Casals.

El més destacable va ser la captura d'una boscarla de canyar adulta (Acrocephalus scirpaceus), que tot i per la data podria ser un ocell migrador, encara no presentava signes d'acumulació de greix.

Boscarla de canyar.

També es va capturar un altre poll de tallarol de garriga (Sylvia cantillans) i un altre blauet (Alcedo atthis)! Aquesta temporada s'han capturat més blauets dels habituals al Sylvia de Salt ja que hi ha hagut aigua a la bassa de les sorreres pràcticament tota la temporada i una de els xarxes se situa just al costat.

Blauet. © Alba Casals.

Conclosa la jornada, hi tornarem al desembre, quan toqui iniciar les jornades d'hivern. Us mantindrem informats! Agrair a tots els participants la seva col·laboració!


Responsable jornada: Alba Casals.

Participants: Àngel Palmarola, Ricard Poch i Glòria de la Paz.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada