Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 7 d’octubre del 2014

Dia Mundial dels Ocells al Ter Vell, l'Estartit (04/10/2014).

Dissabte 4 d'octubre, en el marc del Dia Mundial dels Ocells (que cada any s'estén d'un dia a un cap de setmana) vam fer una jornada d'anellament al Ter Vell, a l'Estartit. La jornada s'organitzava conjuntament amb l'Oficina de Turisme de l'Estartit i el Parc Natural del Montgrí, Baix Ter i Illes Medes.

Tota la tropa col·laborant.  © Alba Casals.

La participació va ser molt agraïda, amb unes 35 persones que van passar per la jornada. Molta mainada que va gaudir alliberant els ocells i acompanyant-nos a les xarxes quan tocava la batuda.


Participants alliberant els ocells.  © Alba Casals.

En total es van capturar 36 ocells de 9 espècies: blauet (Alcedo atthis), tord comú (Turdus philomelos), pit-roig (Erithacus rubecula), tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), tallarol capnegre (Sylvia melanocephala), mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus), boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus), rossinyol bord (Cettia cetti) i mallerenga carbonera (Parus major).

Boscarla de canyar carregada de greix, a punt per migrar.  © Alba Casals.

A les 11 del matí, quan ha havia afluixat el nombre de captures, ens vam acostar a dalt de l'observatori per fer una petita introducció als ocells aquàtics i mirar de veure'n algun. Es van observar cabussets (Tachybaptus ruficollis), polla d'aigua (Gallinula chloropus) i bernat pescaire (Ardea cinerea), entre d'altres.


Una jornada molt completa i participativa.  © Alba Casals.

A les 12 vam començar a recollir, també amb l'ajuda d'alguns participants que, com l'any passat, van poder veure rastres de llúdriga dins del Ter Vell.


 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada