Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

diumenge, 4 de gener del 2015

Primera jornada del Sylvia d'hivern a les Deveses de Salt (31/12/2014).

El 31 de desembre, darrer dia de l'any, vam fer la primera jornada del Sylvia d'hivern d'enguany al Parc de les Deveses de Salt.

Tord comú.  © Alba Casals.

Les xarxes es van preparar el dia abans, sense deixar-les obertes ja que es preveia forta gelada, i així va ser. Les vam obrir a primera hora, encara de fosc, amb un paisatge que,amb poca llum, semblava més aviat nevat!

Esbarzer glaçat.  © Alba Casals.

La temperatura mínima va ser de, almenys, 4 graus sota zero, però al llarg del matí i cap al migdia vam assolir temperatures prou agradables i recuperadores. Cal a dir que un ocell, un bruel (Regulus ignicapilla), va causar baixa com a conseqüència de la fred. Són coses que malauradament passen de tant en tant.


Durant la jornada es van capturar un total de 59 ocells de 14 espècies. D'aquests, 49 van ser anellaments i 10 controls d'ocells anellats anteriorment.

Femella de pinsà comú.  © Alba Casals.

Mascle de pinsà comú.  © Alba Casals.

L'espècie més capturada va ser el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), seguit del pit-roig (Erithacus rubecula), espècies que ja són molt abundants a l'estació en època de cria i que ara cal sumar-hi els individus que baixen de latituds superiors per passar l'hivern aquí.


Aprofitar aquesta entrada per felicitar a l'Alex Fonollosa, que es va presentar a l'examen d'anellador expert la setmana passada i l'ha aprovat. Felicitats!


Responsable jornada: Alba Casals.

Participants: Ricard Poch, Alex Fonollosa i Óscar Lumbreras.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada