Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 26 de gener del 2015

Segona jornada del Sylvia d'hivern a l'Illa de Ter, Girona (24/01/2015).

Dissabte passat, dia 24 de gener, vam fer la segona jornada del projecte Sylvia a l'Illa de Ter, a Girona. Les xarxes, muntades però tancades des del dia anterior, es van obrir a primera hora amb una temperatura de 3º C sota zero! 

Mascle de merla. © Ricard Busquets. 

Femella de merla. © Ricard Busquets. 

Cuereta torrentera. © Ricard Busquets. 

El prat de dins l'Illa era ben gebrat i a les primeres batudes, encara adormissats per la fred, es van capturar pocs ocells. La cosa es va anar animant fins arribar a les 43 captures de 14 espècies d'ocells. D'aquestes captures, 21 van ser anellaments i 22 controls! 


L'espècie més capturada va ser el mosquiter comú (Phylloscopus collybita) amb 10 individus i la captura més destacable un rossinyol bord (Cettia cetti) que va ser anellat el 2010, és a dir fa 5 anys.

Blauet. © Ricard Busquets. 

Xivitona. © Ricard Busquets. 

També es va capturar una xivitona (Actitis hypoleucos) anellada anteriorment, es tracta d'una espècie habitual a l'estació.

Mallerenga cuallarga. © Ricard Busquets. 

Com a dades interessants, es va recapturar un mosquiter comú (Phylloscopus collybita) anellat a la mateixa zona l'any 2010 i datat com un adult de més de dos anys, és a dir que hauria nascut l'any 2008 o abans i que per tant tindria 7 anys.

També es va recapturar una mallerenga carbonera (Parus major) anellada l'agost del 2009 quan era un juvenil i que per tant ja suma 6 anys a l'Illa.

Finalment un rossinyol bord (Cettia cetti) anellat de juvenil l'agost de l'any 2010 i que per tant ara té 5 anys. 


Responsable jornada: Hubert Mas.

Participants: Ricard Busquets, Elvira Vila, Martin Ley, Sílvia Mas, Arnau Saubí i Martí Saubí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada