Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

diumenge, 22 de febrer del 2015

Segona jornada del Sylvia d'hivern a les Deveses de Salt (01/02/2015).

El diumenge 1 de febrer es va fer la segona jornada del Projecte Sylvia del Parc de les Deveses de Salt. Ara, tan sols queda una jornada d'hivern, que farem ben aviat.

Les batudes a les xarxes van començar a les 8 del matí, per sort no feia una fred molt exagerada i va acabar fent un molt bon dia.
Alliberant un mosquiter. © Toni Ruiz.

A primera hora es van capturar molts ocells, més de 30 ocells a la primera batuda! Després ja va anar afluixant, com passa sempre. En total es van capturar 63 ocells de 12 espècies. D'aquests, 43 van ser anellaments i 20 controls.


L'espècie més capturada va ser el mosquiter comú (Phylloscopus collybita) amb 24 individus, seguit del pit-roig (Erithacus rubecula) amb 11 individus i la mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus) amb 10. Curiós, ja que normalment acostumen a ser el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) i el pit-roig (Erithacus rubecula).

Femella de tallarol de casquet. © Toni Ruiz.

Al llarg del matí també es van observar molts roquerols (Ptyonoprogne rupestris) sobrevolant el riu Ter. També corb marins grossos (Phalacrocorax carbo) i aligot comú (Buteo buteo).


Responsable jornada: Àlex Fonollosa.

Participants: Laura Tort, Toni Ruiz.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada