Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

diumenge, 5 de juliol del 2015

Tercera jornada del Sylvia d'estiu a les Deveses de Salt (14/6/2015).

La tercera jornada del Projecte Sylvia d'estiu al Parc de les Deveses de Salt es va fer el diumenge 14 de juny. Xarxes muntades prèviament, la tarda/vespre abans,

Es van capturar un total de 57 ocells de 15 espècies, dels quals 37 van ser anellaments i 20 controls. La gran majoria concentrats a la primera batuda, després es van calmar ràpidament les captures.


De bosqueta vulgar (Hippolais polyglotta), espècie cada vegada més abundant a l'estació, es van capturar més controls que ocells per anellar (6 controls i 2 anellaments), lo qual ens recorda la importància de les estacions d'esforç continu com aquestes per entendre la dinàmica de les poblacions dels ocells, entre moltes altres coses.

Picot verd. © Alba Casals.

El més destacable, almenys pel gaudí de la vista, va ser la captura d'un picot verd (Picus viridis), espècie que se sol posar molt nerviosa al manipular-la i que aquesta vegada,per sort, no va ser el cas.

Papamosques gris. © Alba Casals.

Força anellaments de polls de pit-roig (Erithacus rubecula), rossinyol (Luscinia megarhynchos) i merla (Turdus merula).

Pit-roig juvenil. © Alba Casals.

Igual que a l'Illa i encara amb més raó, ja que força xarxes queden totalment exposades al Sol, es va finalitzar la jornada arribades les 12 del matí, així evitem accidents per insolació totalment innecessaris.




Responsable jornada: Alba Casals.

Participants: Ricard Busquets, Guillem Saguer, Albert Fabri i Narcís.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada