Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

diumenge, 5 de juliol del 2015

Tercera jornada del Sylvia d'estiu a l'Illa de Ter, Girona (13/6/2015).

El dissabte 13 de juny vam fer la 3a jornada del Sylvia de l'Illa de Ter, a Girona. Després de la pluja del dia anterior, la jornada començava amb una mica de boira baixa que de seguida va anar amainant.

Matí poc calorós, amb temperatures al voltant dels 17ºC, el riu baixava amb més cabal de l'habitual però es podia creuar sense dificultat.

Es van capturar 45 ocells de 16 espècies diferents. Menys captures que la jornada anterior però molta més varietat. Destacar la captura d'un corriol petit (Charadrius dubius).


Aquesta espècie havia desaparegut de l'Illa a mesura que aquesta s'havia anat arbrant, però els darrers dos anys, després de les riuades que s'han endut gran part de la vegetació i han format nous codolars, l'hàbitat d'aquesta espècie, ha reaparegut. Les captures a l'Illa sumen un total de 12, la darrera de les quals fa 10 anys (el 2005).

Corriol petit. © Hubert Mas.

Es van capturar dos picots garsers grossos (Dendrocopos major), un adult i un jove de l'any, ambdós a la mateixa xarxa. Un anellament i un control, anellat a la zona el 2011 i controlat el 2013. 

Picot garser adult. © Hubert Mas.

Picot garser jove. © Hubert Mas.

També es van capturar els primers polls de cuereta torrentera i blanca (Motacilla cinerea i M. alba), pit-roig (Erithacus rubecula), blauet (Alcedo atthis), merla (Turdus merula) i mallerenga carbonera (Parus major).



Responsable jornada: Hubert Mas.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada