Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 24 d’agost del 2015

Sisena jornada del Sylvia de l'Illa de Ter, Girona (25/07/2015).

Dissabte 25 de juliol vam fer la sisena jornada del Sylvia de l'Illa. Una jornada agraïda pel descens de temperatures després de l'abundant pluja del dia anterior. Matí ennuvolat amb agradables temperatures de 22-23ºC (amb una mínima de 18ºC).

Bon nombre de captures al llarg del matí encara que la millor volta, cosa poc habitual, va ser la darrera, amb 18 ocells capturats.

L'Elvira amb un blauet. © Hubert Mas.

En total 74 ocells de 15 espècies, dels quals 49 van ser anellaments i 25 controls. Molts juvenils de tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), concretament 16! També juvenils de la majoria d'altres espècies, inclòs el papamosques gris (Muscicapa striata).


Novament es constata la cria d'aquesta espècie a l'Illa amb la captura d'una femella amb placa incubatriu i també un juvenil d'enguany.

Papamosques gris adult. © Hubert Mas.

Papamosques gris jove. © Hubert Mas.

El papamosques gris fa una muda completa a l'hivern, al seu lloc d'hivernada a l'Àfrica, pel que els exemplars adults (codi EURING 4) al juliol, tenen el plomatge molt més desgastat que els exemplars joves nascuts a la primavera/estiu de l'any en curs, com s'aprecia a les següents fotos:

Ala d'adult. © Hubert Mas.

Ala de jove. © Hubert Mas.Responsable jornada: Hubert Mas

Participants: Elvira Vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada