Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 2 de setembre del 2015

Setena i última jornada del Sylvia de l'Illa de Ter, Girona (01/08/2015).

La darrera jornada del sylvia d'estiu de l'Illa de Ter es va llevar amb el dia ben humit, després de la pluja que havia caigut la nit anterior i fins les 5 de la matinada (gairebé 40 litres a Girona capital).

Boscarla de canyar. © Hubert Mas. 

El riu portava més aigua i costava passar a dins l'illa però es van poder muntar les xarxes a primera hora i realitzar la jornada amb normalitat, que al final va ser ben assolellada!

Participants de la jornada. © Hubert Mas.

A primera hora molt pocs ocells, tan sols 13 captures en 3 batudes (probablement la pluja va fer que emprenguessin l'activitat normal més tard) ja que més tard es va recuperar el ritme habitual de les captures sumant-ne un total de 50 de 18 espècies diferents.

Fotografiant un gafarró.  © Hubert Mas.

Dels 50 ocells capturats, 35 van ser anellaments i 15 controls. Destacable la captura de més papamosques gris (Muscicapa striata), dos joves anellats i algun altre grup familiar observat a distància i probablement nascuts a la zona. 


També es va capturar un juvenil de boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus), molt probablement nascut a la zona ja que els adults marxen cap a l'Àfrica a finals d'agost però els juvenils no ho fan fins a finals de setembre o octubre.

Papamosques gris. © Hubert Mas.

També es va capturar una xivitona (Actitis hypoleucos) anellada el gener a la mateixa zona, i una mallerenga blava (Parus caeruleus) anellada el 2010 (5 anys de permanència a l'illa).

Examinant la xivitona. © Hubert Mas.


Ara ja, a esperar les jornades d'hivern!Responsable jornada: Hubert Mas.

Participants: Ricard Poch, Guillem Sagué i Elvira Vila.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada