Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

diumenge, 11 de desembre del 2016

Tercera jornada a les menjadores de les Hortes del Marquès de Salt (10/12/1016)

La tercera jornada a les menjadores, va començar el dia 9 amb el muntatge de les xarxes al cap-vespre. Es van muntar un total de 9 xarxes distribuïdes en les habituals 2 bateries de 4 i 3 xarxes de 12 metres, la individual de 4 metres tapant el rec i aquest cop, com a extra, una xarxa per rapinyaires de 12 metres, a l’espera dels aligots que hem anat veient des de fa temps.


L’anellament en si, va començar a les 8.30 amb força fred. El nombre de captures per volta va ser força constant, fent així una jornada bastant relaxada, tot i el nombre de captures totals. Es van capturat un total de 105 ocells, havent de lamentar una baixa d'un gafarró a la primera volta, per hipotèrmia.

En aquesta jornada no es va capturar cap espècie nova respecte a les anteriors, tot i així no ha estat menys diversa, amb 15 espècies diferents.

Tallarol capnegre femella i de fons les Hortes del Marquès. © Alba Casals.

L'espècie més capturada ha estat, com sempre, la mallerenga carbonera (Parus major) amb 26 captures. El segon ocell més capturat ha estat el verdum (Carduelis chloris) amb 16 individus. Cal destacar també el pinsà comú (Fringilla coelebs) amb 12 individus.

Verdum mascle. © Alba Casals.

S’han capturat dos individus de cotxa fumada (Phoenicurus ochruros), un d’ells, control de la passada jornada del dia 6. Així mateix, s’ha fet un control d'un individu de tallarol capnegre anellat a la primera jornada de les menjadores d’aquest any.

Cotxa fumada femella. © Alba Casals.

Esperem que els participants i visitants que han passat durant el dia hagin gaudit tant com nosaltres. Com ens agrada la natura!

Responsable: Alba Casals.

Participants: Ricard Poch, Pau Estanyol, Marc Blasco, Guillem Arrufat, Queralt Castanyé, Eduard Rando, Helena Rodríguez, David Ibáñez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada