Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dissabte, 28 de gener del 2017

Quarta jornada a les menjadores de les Hortes del Marquès de Salt (25/01/2017)

Per quart cop aquest hivern, es va realitzar la jornada d’anellament a les menjadores de les Hortes del Marquès a Salt. Es van muntar les xarxes el dia anterior al capvespre, deixant-les molt ben plegades per perill de glaçada. Les xarxes van ser disposades en les habituals 2 bateries de 4 i 3 xarxes i la xarxa de 4 metres tapant la zona del rec.


El dia va transcórrer amb força fred (-1 ºC a primera hora i una màxima de 7 ºC) i amb climatologia diversa: des de sol, passant per núvol i pluja a, fins i tot, neu.

Mascle de verdum (Carduelis chloris). © Alba Casals.

Les xarxes es van tancar durant una hora aproximadament per evitar així baixes per hipotèrmia. No per això va disminuir el nombre de captures amb un total de més de 105, sense incloure diverses recaptures al moment de treure’ls de la xarxa per evitar baixes en el moment que plovia.

Cargolet (Troglodytes troglodytes). © Alba Casals.

Aquesta jornada es caracteritza per un gran nombre de diversitat d’espècies, aquest cop un total de 17 espècies. L’ocell més capturat, com és habitual ja en aquestes jornades, la mallerenga carbonera (Parus major), seguit del verdum (Carduels chloris) i el pardal xarrec (Passer montanus).

Femella de bitxac comú (Saxicola torquatus). © Alba Casals.

Destacar també la captura d’un bitxac comú (Saxicola torquatus) la segona d’aquest any, el primer mascle de cotxa fumada (Phoenicurus ochruros) d’aquest any, el primer cargolet (Troglodytes troglodytes) d’aquest any i dos gratapalles (Emberiza cirlus).

Mascle de cotxa fumada (Phoenicurus ochruros). © Alba Casals.

A més els 4 pit-roig (Erithacus rubecula) tots van ser controls, que ens indica la fidelitat del territori d’aquests ocells.

Com a curiositat també es va anellar un pinsà comú (Fringilla coelebs) amb una malformació a la pota.

Malformació a la pota. © Alba Casals.

Us esperem a les properes jornades!

Responsable: Alba Casals.

Participants: Guillem Arrufat, Lucas Barrero, Jordi Nonell i acompanyants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada