Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 20 de febrer del 2017

Tercera jornada del Sylvia d’hivern a les Deveses de Salt (18/02/2017)

La tercera i última jornada del Sylvia d’hivern a les Deveses de Salt va començar el divendres al cap-vespre amb el muntatge de les xarxes, que es van deixar obertes sense perill de glaçada. Van assistir un gran nombre d’aspirants a anelladors, el que és molt positiu, com diu la dita, com més serem, més riurem, o en aquest cas, aprendrem! Destacar que vam trobar una baixa de control de tallarol de casquet al mig del camí, entre les xarxes.


La jornada d’anellament es va dur a terme el dissabte, amb la primera volta a les 8 del matí. Es van realitzar un total de 107 captures més alguns tallarols de casquet (Sylvia atricapilla) escapats, tot i així el nombre de captures d’aquest ocell va ser molt superior a les altres espècies, amb un total de 68 individus, seguit de molt lluny de les 10 captures de pit-roig (Erithacus rubecula) i de les 6 de merla (Turdus merula) i tord comú (Turdus philomelos).

Xarxa 3, plena d'ocells a la primera volta. © Guillem Arrufat

Respecte a la diversitat, trobem un total de 14 espècies, quasi totes amb pocs individus, menys les esmentades anteriorment.

Pardal de bardissa (Prunella modularis). © Alba Casals

A la primera volta es van capturar 39 ocells, disminuint a la resta de voltes com és habitual, ja que el pic d’activitat dels ocells és de bon matí. En aquesta primera volta vam tenir la sorpresa del dia, quan a la xarxa 5 vam trobar un tord ala-roig (Turdus iliacus), que esdevé la quarta captura d’aquesta espècie a l'estació, des que es va començar a anellar el 1999.

Tord ala-roig (Turdus iliacus). © Guillem Arrufat

En detall. © Alba Casals

Altres captures que també van cridar l’atenció dels assistents van ser el cargolet (Troglodytes troglodytes), la mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus) o el bruel (Regulus ingnicapilla).

Cargolet (Troglodytes troglodytes). © Alba Casals

Una jornada entretinguda pel nombre d’ocells i pels assistents, molt motivats. Esperem que aquest ritme segueixi durant molt temps i ens acomiadem del Projecte Sylvia fins que comencin les jornades d’estiu!

Responsable: Alba Casals.

Participants: Guillem Arrufat, Pau Estanyol, Eduard Rando, Lucas Barrero, Júlia Ferrer i Sonia Casellas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada