Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

divendres, 12 de maig del 2017

Primera jornada del Sylvia d'estiu a l'Illa de Ter (06.05.2017)

El passat dissabte 6 de maig es va realitzar la primera jornada del Sylvia d'estiu a l'Illa de Ter, a la ciutat de Girona. Dia mig ennuvolat sobretot a primera hora en què, fins i tot, van caure quatre gotes, una bona temperatura de 15 ºC  que es va enfilar fins els 25 ºC al migdia.  El riu sense massa cabal permetia passar amb les botes sense problemes.


La sessió va estar animada amb força ocells a les xarxes,  64 anellaments i 12 recaptures fan un total de 76 ocells extrets, i prou diversitat amb 14 espècies, tot i que menor que l’any passat on en la primera jornada es va arribar a capturar fins a 19 espècies diferents.

Tothom a la feina!. Guillem Arrufat ©

L’ocell més capturat va ser la cuereta torrentera amb 12 individus, seguida del pit-roig amb 11 i el rossinyol bord amb 10.

Cuereta torrentera, el més capturat. Guillem Arrufat ©

A destacar, l'anellament de 4 boscarles de canyar, possiblement en pas tot i que sospitem que també hi cria, ja que s’han capturat exemplars altres anys al juny, i se sent sovint el seu cant a la zona durant el maig i començaments de juny, però encara no hi hem capturat cap femella amb placa o control o poll per a confirmar-ho.

Boscarla de canyar, migrador transsaharià. Guillem Arrufat ©

També vamanellar els primers joves de l’any  de cuereta torrentera, merla, pit-roig i mallerenga carbonera.

Una altra captura destacable és la d’un picot garser gros (un control: ocell anellat fa un any a la mateixa zona, ja com a adult) i la descoberta d’un niu actiu d'aquesta espècie, que es veu perfectament des de l’itinerari que fem per les xarxes de l'estació.

Finalment una xivitona, que també sospitem que pot criar per la zona, aprofitant algun dels codolars que es troben riu amunt, a poca distància.

Picot garser gros. Guillem Arrufat ©

Xivitona. Guillem Arrufat ©

En conclusió: una jornada entretinguda!

Responsable: Hubert Mas.

Participants: Guillem Arrufat, Pau Estanyol, Jordi Nonell, Jaume Anguera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada