Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dissabte, 29 de juliol del 2017

Cuarta jornada Sylvia a les Deveses de Salt (22/07/2017)

El dissabte 22 de juliol es va realitzar la quarta jornada sylvia a les Deveses de Salt, després de dues jornades sense poder realitzar-se.

Les xarxes es van muntar el dia anterior acompanyats amb el so de fons dels concerts de la festa major de Salt i sense escoltar-se els habituals de la nit com l’enganyapastors o el xot.

El jove de mallerenga emplomallada. Alba Casals ©

La primera volta a les 7 del matí va ser molt abundant quant a nombre i diversitat de captures: 47 ocells i 14 espècies. Ja en aquesta primera volta s'entreveia una gran jornada, amb espècies menys habituals com la mallerenga emplomallada, el mosquiter pàl·lid i diversos tallarols de garriga.

Un dels diversos tallarols de garriga. Alba Casals ©

També es va poder capturar en aquesta primera volta, un jove de l'any de pica-soques blau, el que confirma, per primer cop, la cria d'aquesta espècie en la zona de l'estació.

El jove de pica-soques blau. Alba Casals ©

Després es va afrontar amb més tranquil·litat la resta de voltes amb 33 ocells més, encara que vam poder tenir una altra sorpresa a la segona volta: un oriol jove.

L'oriol. Alba Casals ©

Amb tot això es van poder capturar 80 ocells de 19 espècies diferents, lamentant les baixes d’una merla i un tallarol capnegre per la calor de l’última volta.

Va ser una jornada molt interessant per la gran diversistat d'espècies capturades i per el elevat nombre de joves, com el cas del bruel de la foto, primera captura de jove d'aquesta espècie de l'any.

El jovenet de bruel. Alba Casals ©

Resum dels números:


Responsable: Alba Casals.

Participants: Guillem Arrufat, Eduard Rando, Pau Estanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada