Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 22 de novembre del 2017

Jornada amb els Bitxacs de la UdG a les hortes de Salt (12.11.2017)

El passat 12 de novembre vam rebre la visita dels bitxacs de la UdG, què estaven realitzant un curset d’introducció a l’anellament científic d’ocells, on es va realitzar una jornada teòrico-pràctica a les hortes del marquès de Salt.

Estornell vulgar (Sturnus vulgaris). Alba Casals ©

Les xarxes es van muntar a la matinada abans de la sortida del sol distribuides amb 2 bateries i una xarxa individual. Una bateria de dues xarxes de 12 metres es va muntar a les oliveres, l’altra bateria de 3 xarxes de 12 metres es va muntar al llarg de les vimeteres i l’altra xarxa individual de 12 metres també a l’altre costat del camí.

Va ser una jornada intensa amb moltes captures, tantes com 115 i una gran diversitat d’espècies, com ja ens té acostumats les hortes, un total de 16 espècies.


Les espècies més capturades van ser el pinsà comú (Fringilla coelebs), el pardal xarrec (Passer montanus) i la mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus). Cal destacar també el primer repicatalons (Emberiza schoeniclus) de l’hivern a les hortes capturat, tot i que ja se n’havia escoltat algun a les anteriors jornades, i també la captura de 3 estornells vulgars, espècie molt poc capturada en aquesta estació (1 captura).

Per tant els participants van poder gaudir d’una jornada molt interessant, on, els que no coneixien aquest món van poder conèixer de primera mà la gran diversitat existent a les hortes, i els coneixedors de l’anellament, van poder aprofundir en diversos conceptes com la datació dels ocells.

Repicatalons (Emberiza schoeniclus). Alba Casals ©


Com a dada curiosa, el diumenge a la tarda, a la zona dels vímets, on hi ha l’observatori de fauna es va poder observar i fotografiar un durbec (Coccothraustes coccothraustes).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada