Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 27 de novembre del 2012

Anellament a les Hortes del Marquès.

Dissabte dia 24 de novembre vam anellar a les Hortes del Marquès, amb 7 xarxes repartides en dos zones. La primera, el camp de productes africans abandonat i la segona a una horta amb mongeteres seques i oliveres al costat.

Bateria de xarxes a les oliveres. © Ricard Busquets.

Molt de vent i pocs ocells! Als voltants de les 10 ja bufava un vent de sud però empipador que deixava les xarxes inflades i vistoses pels ocells. A més, semblava haver-hi menys activitat de l'habitual a la zona... mala sort!

Servidora, treient un mosquiter de la xarxa. © Ricard Busquets.

En total 19 ocells de 6 espècies diferents: Repicatalons (Emberiza schoeniclus), mallerenga carbonera (Parus major), pit-roig (Erithacus rubecula), mosquiter comú (Phylloscopus collybita), pinsà comú (Fringila coelebs) i gafarró (Serinus serinus).

Repicatalons© Ricard Busquets.

Mosquiter comú. © Ricard Busquets.

Tot i això ens ho vam passar molt bé! Vam veure passar uns quants corbs marins grossos, cornelles negres, bernats pescaires, algun esplugabous, algun aligot i sobretot, al llarg del matí vam anar veient algun xoriguer comú!

En Martí amb un pit-roig. © Ricard Busquets.

I amb un pinsà comú. © Ricard Busquets.

Aquests últims, feia mesos que no els veia per allà i ja començava a pensar que la parella que ocupava la torre de Cal Marquès, potser ja no hi era... després de veure almenys un individu pels voltants de les hortes al llarg del matí, sembla que tot segueixi en la normalitat i pot ser el que fallava, és que últimament no havíem coincidit!

Anellant un gafarró. © Ricard Busquets.


Responsables jornada: Alba Casals i Carles Pibernat.

Participants: Ricard Busquets, Martí Sala, Carme Ylla, Neus Diumenge, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada