Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

diumenge, 18 de novembre del 2012

Més caixes penjades!

Dissabte dia 17 de novembre i seguint amb la línea dels caps de setmana anteriors, vam tornar a penjar caixes. Ja se n'han penjat la meitat, en falten 10!

Preparant un arbre.  © Ricard Busquets.

D'entrada vam penjar la primera cistella per mussol banyut, en un pi del Parc de les Deveses de Salt. Les cistelles són força simples, però és sabut que si alguna parella les vol ocupar afegirà els materials que cregui convenients fins donar-li el volum desitjat. Així doncs, el que fem és proporcionar-los una base perqué puguin fer-hi el niu.

L'escalador© Alba Casals.

Cistella de banyut instal·lada. © Alba Casals.

També es van penjar les primeres caixes de gamarús, una a l'Illa de la Pilastra (entre Sant Gregori, Bescanó i Salt) i l'altre a l'Illa de Ter (Girona).

Decidint l'emplaçament final. © Alba Casals.

Ajudants de la jornada. © Alba Casals.

Caixa niu per gamarús a la Pilastra. © Alba Casals.

Quan vam anar a l'Illa de Ter, ens vam trobar amb els companys que estaven fent anellament a les menjadores de Can Salvatella (rere el Trueta) , però a això ja hi dedicarem una altre entrada.

A l'Illa de Ter. © Alba Casals.

Equip de terra. © Ricard Busquets.

Penjant la segona caixa. © Ricard Busquets.

Caixa penjada. © Ricard Busquets.

Caixa niu per gamarús. © Alba Casals.

Vista de la caixa. © Alba Casals.

La caixa de l'Illa de Ter es troba a la banda més sud-est de l'illa, pel que és possible que, quan caigui tota la fulla caduca dels pollancres, es pugui veure des de Pedret. N'estarem pendents i en cas afirmatiu, ja us ho faríem saber!

Finalment, havent dinat, vam anar a instal·lar la tercera caixa niu per òliba. En aquest cas a l'Hípic Girona, a Campdorà.

Vista de la caixa. © Cristina Bonet.

Vista des de l'interior del cobert. © Alba Casals.


La setmana que ve, més!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada