Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 5 de desembre del 2012

Caixa niu per gamarús a l'IES Narcís Xifra i Masmitjà.


El passat dijous dia 22 de novembre al matí es va instal·lar una de les caixes niu a l’IES Narcís Xifra i Masmitjà.

L'equip. © Eva Solanes.

Aquest centre docent es troba al barri de Pont Major, a Girona, molt  a prop de la riba dreta del riu Ter. Dins de les instal·lacions, al costat de les pistes de bàsquet i fútbol, s’hi troba una petita devesa, que podria semblar una rèplica de menors dimensions de la coneguda Devesa de Girona. De menors dimensions pel perímetre d'aquesta, ja que els arbres són gairebé tant alts o tant alts com els de la pròpia Devesa.

Mapa del centre docent i situació del niu marcada amb una X vermella.

Preparant l'equip. © Eva Solanes.

El niu es va instal·lar al sector més nord-oest de la devesa, a una alçada d'aproximadament 8 metres. El procés va ser dificultós ja que són plàtans molt alts i gruixuts, amb poques branques baixes i l'escorça molt fina i de mal aferrar-se.

Equip de terra amb la caixa. © Eva Solanes.

L'escalador enfeinat. © Eva Solanes.

De la mateixa manera que amb la resta de caixes, es realitzarà un seguiment per tal de veure si alguna parella l'ocupa i en cas afirmatiu, poder fer el seguiment de la parella i posteriorment dels polls.

Al Parc de la Devesa de Girona s'hi troba una parella de gamarús que, precisament, aprofita el forat d'un plataner per criar. Així doncs, creiem que proporcionar un espai per criar a la devesa del Narcís Xifra pot resultar un èxit.

Amunt, amunt! © Eva Solanes.

Penjada per fi! © Eva Solanes.

En aquest cas, es proposarà al centre docent que siguin ells qui s'encarreguin de fer el seguiment de la caixa. D'aquesta manera es podran coordinar activitats d'educació i sensibilització cap als rapinyaires nocturns i la nostre fauna en general.

La caixa penjada. © Eva Solanes.


Agraïments a l'IES Narcís Xifra per la bona predisposició i les ganes de participar en el projecte!



Responsables jornada: Alba Casals i Gerard Dalmau.

Participants: Àlex Fonollosa, Francesc Dalmau, Elena Jordà i Eva Solanes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada