Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 17 de desembre del 2012

SYLVIA d'hivern a Salt, primera jornada.

Aquest diumenge es va fer la primera jornada d'hivern del projecte Sylvia a l'estació del Parc de les Deveses de Salt. Per sort no va fer gaire fred i vam agafar forces ocells. L'assistència també va ser destacable.

El raspinell capturat durant la jornada. © Alba Casals.

Les 10 xarxes ja eren muntades a punta de clar, situades de la mateixa manera des de fa més de 10 anys (així ho requereix el protocol del projecte), però moltes d'elles, amb un aspecte molt diferent al de l'hivern passat, ja que darrerament, la zona s'ha vist intervinguda per les actuacions del projecte Life Ter-Riparia, que ha eliminat gran quantitat de plataners i d'altres espècies invasores o desentonants amb l'hàbitat.

L'anelladora. © Ricard Busquets.

I la companyia fidel. © Ricard Busquets.

Així doncs, aquesta primera jornada amb unes xarxes, en general, molt més obertes, quedava a l'expectativa per veure què passaria i si seria notable o no el canvi. El resultat? Aprentment tant o més bo que sempre, amb un total de 52 ocells capturats, això sí, només de 12 espècies diferents, poca varietat.


L'espècie estrella va ser la mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus) amb 15 individus capturats, seguida de la mallerenga carbonera (Parus major) amb 7 captures i del pitroig (Erithacus rubecula) amb 6 captures.

Mallerenga cuallarga. © Alba Casals.

Mosquiter comú. © Alba Casals.

Femella de tallarol capnegre. © Alba Casals.

Discutint una muda. © Ricard Busquets.

Al llarg del matí vam veure diversos aligots (Buteo buteo), un esparver (Accipiter nisus), cornelles (Corvus corone) i un corb (Corvus corax), entre d'altres. També vam sentir el picot garser petit (Dendrocopos minor) repetides vegades, però no vam tenir la sort de poder-lo anellar.

Anotant les espècies capturades. © Alba Casals.


Responsables jornada: Alba Casals i Àngel Palmarola.

Parcitipants: Àlex Fonollosa, Daniel Castro, Jordi Burch, Ricard Busquets, Neus Diumenge, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada