Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 24 de setembre del 2013

Jornada d'anellament Portes Obertes al Pla dels Socs, Salt.

El passat diumenge, dia 22 de setembre, tal com s'ha estat fent els darrers anys de la mà d'una o altra entitat, vam obrir a tothom les portes d'una jornada d'anellament al Pla dels Socs, al Parc de les Deveses de Salt.

La tarda anterior, responsables i uns quants voluntaris vam patir la part més dura i menys atractiva d'aquestes jornades, preparar el terreny i muntar les xarxes. Però com sempre, envoltats de natura i en companyia, tot es fa més agradable.

 Una mallerenga blava. © Elena Jordà.

L'endemà, amb tot preparat, abans de les 8 ja arribaven els primers participants i en punt ja erem força gent. Tocava la primera batuda a les xarxes i vam trobar-hi més de 15 ocells, tots ells residents de les Deveses (l'alicient de fer aquesta jornada a mitjans de setembre o primers d'octubre és justament per capturar i anellar migrants, però a causa del ben instal·lat anticcicló dels dies prèvis a la jornada, a penes hi havia cap migrant per la zona, ja que si fa bo... no els fa falta parar!)

Cuereta torrentera. © Alba Casals.

Femella de tallarol capnegre. © Alba Casals.

En total es van capturar 49 ocells de 13 espècies diferents. D'aquests 49,  45 van ser anellaments i tan sols 4 controls, vam anellar molts jovenets de l'any. A continuació el llistat i nombre d'ocells de cada espècie:


Tan sols es va capturar una espècie migradora transahariana: dos individus de mastegatatxes (Ficedula hypoleuca), força carregats de greix i per tant a punt per seguir cap a l'Àfrica.

Un dels petits amb un mastegatatxes. © Ponç Feliu.

L'ocell estrella, com sempre, el blauet! Quan aquest ocell surt de la bossa totes les mirades es claven en ell i les càmares treuen fum, sembla un "famosillo" i els participants paparazzis. Pot semblar exagerat però és ben bé així i fa molta gràcia! Els que no ho vau veure, haureu de venir a la propera!

L'ocell estrella, el Blauet! © Martí Sala.

En total, van passar unes 60 persones per la jornada, cosa que es pot considerar un gran èxit havent fet difusió tan sols des d'una setmana abans. Creiem que tothom va marxar prou satisfet i havent après alguna que altre coseta. També van venir un periodista i un fotògraf del Punt Diari (notícia). Esperem poder-ho repetir!

El public emocionat pel blauet. © Ponç Feliu.


Agraïr la seva col·laboració a l'Alex Fonollosa, Alba Martorano, Carles Tobella, Daniel Castro i Miquel Boix, sense ells, l'èxit de la jornada no hagués estat possible!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada