Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 10 de setembre del 2013

Jornades d'nellament en migració post-nupcial a la Vall de Montjoi (31/08-01/09)

Tal com portem fent els darrers anys, el passat disssabte dia 31 d'agost i diumenge 1 de setembre es va realitzar el primer anellament en migració post-nupcial a la Vall de Montjoi, al Cap de Creus.

Divendres es va muntar l'estació, amb un total de 13 xarxes de 12 metres, i dissabte a primera hora en Miguel Ángel va iniciar la jornada per ser substituit el dissabte a la tarda i diumenge.

Tòrtora vulgar jove (Streptopelia turtur)

Escorxador jove (Lanius collurio)

El nombre de captures, en general, va ser bastant fluix però ja es van anellar alguns migrants com mastegatatxes (Ficedula hypoleuca), tallareta vulgar (Sylvia communis), tallarol gros (Sylvia borin), boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus) i d'altres més interessants o poc habituals com la tòrtora vulgar (Streptopelia turtur) o l'escorxador (Lanius collurio).

Oriol (Oriolus oriolus)

Tallarol emmascarat (Sylvia hortensis)

També es va anellar un oriol (Oriolus oriolus) i un altre picot garser petit (Dendrocopos minor), com a espècies destacables.

Picot garser petit (Dendrocopos minor)

A continuació es mostra el quadre resum de les captures:


A més del duc (Bubo bubo) habitual, la primera nit es va deixar sentir un mussol comú (Athene noctua), poc habitual en aquesta vall, i la segona vam sentir reclamar un gamarús (Strix aluco), espècie amb escasses citacions al Cap de Creus. 

Durant les hores de menys captures d'ocells, també ens vam distreure mirant papallones i libèl·lules.

Sympetrum striolatum.

Anax parthenope.


Responsables jornada: Miguel Á. Fuentes i Alba Casals.

Agrair a tots els participants la seva col·laboració: Ponç Feliu, Oriol Clarabuch, Daniel Castro, Cristina Mora, Neus Diumenge i Ricard Busquets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada