Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dissabte, 21 de setembre del 2013

Mini-campanya de setembre a la Vall de Montjoi, Cap de Creus

Els dies 12, 13, 14 i 15 de setembre vam estar a la Vall de Montjoi, Cap de Creus, com cada primavera i tardor, fent una mica de campanya d'anellament en migració.

Mascle de cotxa cua-roja.

El dijous 12 a la tarda es van començar a muntar les 18 xarxes i abans de fosc ja s'en va poder obrir alguna. Es veia poc moviment d'ocells per la vall, però hi havia migrants.

L'ocell estrella del Cap de Creus, el tallarol capnegre!

Divendres i dissabte es va anellar tot el dia sense interrupció, fent batudes de zero o molt pocs ocells al migdia, com és habitual, però al ser força vountaris vam poder-ho fer així, mai se sap què pot caure al pic del sol! Diumenge només vam anellar al matí, migdia desmuntar i cap a Girona altre cop.

Tallarol de casquet, migrador presaharià.

Tallarol de garriga, migrador transaharià.

El total d'ocells capturats al llarg dels dies no és un gran nombre, 102 anellaments i 45 controls (en total 147 ocells capturats), com tampoc la diversitat d'espècies que es va quedar en 18 espècies diferents. No obstant això, a part dels tallarols capnegres (Sylvia melanocephala), vam anar agafant força migrants, alguns prou interessants com l'escorxador (Lanius collurio) i nidificants preparant-se per marxar com els rossinyols (Luscinia megarhynchos) i els tallarols emmascarats (Sylvia hortensis). 

Mosquiter de passa.

Mosquiter pàl·lid.

A continuació es mostra una taula amb el total d'ocells anellats per dia, cal tenir en compte que el dijous i el diumenge no es va anellar tot el dia, només a la tarda i al matí, respectivament. 


Dissabte van ser forces els que van participar a la jornada, portant un bon dinar pels que hi erem des de dijous. Llàstima que va ser, en proporció d'hores/nombre de captures, el dia més fluixet d'ocells, però no ens vam avorrir, ens vam distreure identificant papallones i libèl·lules que encara volaven per la vall.

Identificant papallones.

I fotografiant libèl·lules.

Sympetrum striolatum.

Cada nit vam sentir el duc, inclús divendres, que el dia estava força tapat, va cantar a les 12 del migdia! També xots i enganyapastors en migració. El Cap de Creus, un paratge espectacular a l'abast de tothom!

Agraïr a tots els participants la seva col·laboració i suport moral! Moltes vegades, no seria possible tot el que fem sense ells. 

Responsable jornada:  Alba Casals.

Participants: Carles Pibernat, Hubert Mas, Joan Pibernat, Cristina Mora, Neus Diumenge, Elvira Vila, Joan Elías, Alba Martorano, Elena Jordà, Eva Solanes, Martí Sala i Lucia Bence.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada