Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 22 d’abril del 2014

Jornada d'anellament en migració al Parc de les Deveses de Salt (21/04/2014).

El dilluns de Pasqua, fent-ho coincidir amb el dia que anava bé als estudiants pels que principalment es feia la jornada, vam anellar al Parc de les Deveses de Salt.

Xot.

Vam muntar 10 xarxes la nit abans i a primera hora ja eren obertes, per fer la primera volta abans de les 8. La jornada va començar animada però no va acabar essent tant, amb 43 captures de 16 espècies, de les quals 29 van ser anellaments, 14 controls i una baixa.


Vam aprofitar per, a part del mètode de l'anellament científic, explicar altres mètodes per censar ocells, amb telescopi terrestre i prismàtics.

Mirant un picot amb el telescopi i prismàtics. 

Anellant un pit-roig. 

Les espècies capturades van ser ocells reproductors principalment, alguns estivals que ja han arribat com els rossinyols i el xot, però també es van capturar dues espècies transsaharianes en pas, el mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus) i el mastegatatxes (Ficedula hypoleuca).

Mastegatatxes.

També es va capturar i anellar una femella de picot verd (Picus viridis) amb placa incubatriu, igual que molts altres ocells que ja estan començant a criar i presentaven signes força avançats.

Picot verd.

A volar cap al niu!

Aviat començaran les jornades del Projecte Sylvia però abans procurarem fer alguna altra jornada d'anellament en migració, ja sigui a Salt o Girona.



Responsables jornada: Alba Casals i Carles Tobella.

Participants: Cristina Mora, Isaac Pérez, Guillem Hernández, Blanca Mira, Alba Martorano, Alex Fonollosa, Laura Tort i Marc Ginés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada