Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 25 de maig del 2015

Herbari Saludable a Sant Hilari Sacalm, amb el Consorci del Ter i Dipsalut.

El passat divendres 22 de maig vam fer la segona edició del taller anomenat Herbari Saludable, especialment dissenyat pel projecte de promoció d'hàbits saludables en entorns naturals de l'organisme Dipsalut de la Diputació de Girona.

Recollint les plantes. © Dani Llobet.

El taller, a part de donar a conèixer un recurs tan valuós com són les plantes amb propietats medicinals o curatives, pretén desenvolupar competències tan o més importants com són les habilitats per la vida: l'empatia, presa de decisions, gestió d'emocions, visió crítica i creativa, etc. És per això que es desenvolupa d'una manera ben estudiada.

Estudiant el saüc. © Dani Llobet.

Les participants, totes dones! van desenvolupar el taller segons les pròpies habilitats a mesura que anàvem adquirint coneixements tots plegats. Si el dinamitzador ho explica tot tal com ve, sense deixar lloc a la recerca personal, deixa de ser un dinamitzador per convertir-se en un orador, i els conceptes mai arrelaran tant bé als alumnes.

Treballant en equip. © Dani Llobet.

Vam treballar plantes ben típiques i conegudes com són la flor de saüc (Sambucus nigra), el dent de lleó o pixallits (Taraxacum officinale), la malva (Malva sylvestris), la borratja (Borago officinalis), l'ortiga negra (Urtica dioica), l'orenga borda (Satureja vulgaris), l'heura (Hedera helix), el pi (Pinus sp.) i l'avet (Abies alba) tan típic d'aquelles contrades!



Responsable jornada: Alba Casals.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada