Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

diumenge, 31 de maig del 2015

Segona jornada del Sylvia d'estiu a l'Illa de Ter, Girona (23/5/2015).

El passat 23 de maig vam fer la segona jornada d'anellament del Sylvia de l'Illa de Ter, a Girona. Una sessió animada, amb bona temperatura i força ocells.

Concentrats anellant. ©  Eva Solanes.

En total es van capturar 64 ocells de 15 espècies, dels quals 42 van ser anellaments i 22 controls. Les espècies més capturades van ser la cuereta torrentera (Motacilla cinerea), el rossinyol bord  (Cettia cetti) i la merla (Turdus merula), amb 10 individus de cada.


El més destacable va ser la captura d'un balquer (Acrocephalus arundinaceus), el segon que s'agafa a l'Illa de Ter en 20 anys! Presentava el codi 3 de greix, pel que possiblement es tractés d'un ocell encara migrant.

El balquer. © Eva Solanes.

Com sempre, algun blauet. © Eva Solanes.

També es van capturar 3 papamosques grisos (Muscicapa striata), nidificant escàs a la zona, un d'ells una femella amb placa incubatriu ja incipient. Gairebé cada any se'n captura algun exemplar al juny/juliol, inclòs algun juvenil.

Papamosques gris. © Ricard Busquets.

Comencen a capturar-se juvenils de més espècies: cuereta torrentera (Motacilla cinerea), cuereta blanca (Motacilla alba), pit-roig (Erithacus rubecula), merla (Turdus merula), blauet (Alcedo atthis) i gafarró (Serinus serinus).

Us anirem informant de les properes jornades! I  si voleu participar en alguna de les estacions, no dubteu en demanar-ho!


Responsable jornada: Hubert Mas.

Participants: Elena Jordà, Martí Sala, Eva Solanes, Oriol Abella, Martin Ley, Ricard Busquets i Carles Pibernat. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada