Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 25 de maig del 2015

Primera jornada del Sylvia d'estiu a les Deveses de Salt (17/5/2015).

Diumenge 17 de maig vam fer la primera jornada d'anellament d'estiu del Sylvia de les Deveses de Salt. Les xarxes, parades la nit anterior, es revisaven a primera hora del diumenge.

Enganyapastors, devorador d'arnes! © Alba Casals.

Com és habitual es van capturar molts ocells a la primera batuda de les xarxes, incloent un enganyapastors (Caprimulgus europaeus) i un xot (Otus scops), ambdós controls, anellats anteriorment a la mateixa estació. El xot va ser anellat l'estiu del 2011 i l'enganyapastors l'any 2009 com un mascle adult.

Borinot dels roures, una presa potencial. © Alba Casals.

En total es van capturar 46 ocells de 14 espècies, dels quals 26 van ser anellaments i 20 controls, molts, ara que encara no han sortit gaires polls de l'any. 


De fet, es va capturar el primer poll d'enguany, un raspinell comú (Certhia brachydactyla) acabat de sortir del niu!

Juvenil de raspinell comú. © Alba Casals.

Destacar també la captura d'un tallarol gros, espècie poc habitual de capturar en aquesta estació. Tan sols s'han capturat 12 individus, 13 amb aquest, des de l'any 1999.

Retrat del tallarol gros anellat. © Alba Casals.

Les xarxes es van desparar sobre les 12:00, abans que la calor no perjudiqués algun ocell atrapat a les xarxes i és que aquesta estació té algunes xarxes molt exposades al Sol, i això a l'estiu esdevé un risc que es pot evitar.


Responsables jornada: Alba Casals i Hubert Mas.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada