Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 28 de gener del 2013

SYLVIA d'hivern a Salt, segona jornada.


Aquest diumenge dia 27 de gener vam fer la segona jornada d'hivern del projecte Sylvia a l'estació del Parc de les Deveses de Salt. Les xarxes s'havien muntat el dia anterior però ja va venir just de que no quedessin ben glaçades (durant la nit va fer més fred de la prevista). Tot i això, vam poder anellar amb total normalitat.

Experts i auxiliars examinant els tords. © Alba Casals.

Com sempre, l'assistència va ser multitudinària (i limitada, al tractar-se d'una jornada del projecte Sylvia). A primera hora ja teníem el foc per escalfar-nos i la taula d'anellament parada. A la primera volta a les xarxes vam treure 15 ocells, després la cosa va anar afluixant i vam acabar fent voltes de 3 i 1 ocells.

Comparativa d'ala de tord adult (esquerra) i jove (dreta). © Alba Casals.

Es va capturar un total de 48 ocells dels quals 30 eren anellaments i 18 controls. A continuació la taula de les captures:



L'espècie més destacable va ser un reietó (Regulus regulus), anellada poques vegades en aquesta estació i la darrera vegada força anys enrere.

Reietó© Alba Casals.

També es va capturar un pinsà comú, poc habitual a les jornades del Sylvia de Salt (en canvi si a les Hortes del Marquès durant l'hivern).

Mascle de pinsà comú. © Alba Casals.

Rossinyol bord. © Alba Casals.

Pardal de bardissa. © Alba Casals.


En dies freds com aquest, tot i l'estufeta, la calor humana és molt important. Moltes gràcies a tots per la vostre col·laboració!

Responsables jornada: Alba Casals i Àngel Palmerola.

Participants: Carles Pibernat, Hubert Mas, Dani Castro, Àlex Fonollosa, Blanca Mira, Ricard Busquets, Veronica Nanni, Joan Elías, Francesc Dalmau, Cristina Bonet, Martí Sala, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada