Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dissabte, 6 d’abril del 2013

Anellament de limícols a Esclet, Cassà de la Selva.

El passat mes de març es van fer dues jornades d'anellament de proba al prat de dall innundable d'Esclet, a Cassà de la Selva.

Després de les pluges portades per les llevantades de primers de març el prat va quedar ben ple d'aigua i no va tardar gens a omplir-se d'ocells de tota mena: ànecs, ardeids, limícoles, però també passeriformes i rapinyaires.

Els dies 9 i 16 de març, amb petit comité i a mode de proba, vam muntar una bateria de 78 metres de xarxa a través del prat per capturar algun dels ocells detectats anteriorment. 

Els resultats, però, van ser força fluixos, sobretot el primer dia que només d'arribar es va detectar molt poc ocell i només es va capturar una gamba roja vulgar (Tringa totanus) tot i que durant el dia s'havia detectat força activitat al prat. 

Gamba roja vulgar.  © Alba Casals.

El segon dia es van capturar 4 ocells. Dues gambes rojes vulgars (Tringa totanus) una xivita (Tringa ochropus) i un corriol petit (Charadrius dubius).

Segona gamba roja de la temporada. © Alba Casals.

Corriol petit. © Alba Casals.

Xivita. © Alba Casals.

Tot i això, l'espectacle d'amfibis va ser formidable. Se sentien els cants de les reinetes (Hyla meridionalis), els gripaus corredors (Bufo calamita), gripaus comuns (Bufo bufo) i fins i tot algun gripau d'esperons (Pelobates cultripes). 

Amplexus triple! © Alba Casals.

També vam poder observar infinits amplexus, algun d'ells una mica desafortunat.. Força granotes pintades (Discoglossus pictus) estaven essent víctimes de l'abraç mortal dels gripaus corredors, que amb el frenesí de reproduir-se s'enganxaven en amplexus amb tot el que trobaven i al tenir més força que les granotes les acabaven ofegant.

Intent d'amplexus de gripau corredor amb granota pintada. © Alba Casals.


Avui i tornem i aviat a Sils, a veure si la cosa s'anima i aconseguim mantenir l'èxit de la temporada anterior a l'Estany de Sils!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada