Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

divendres, 8 de novembre del 2013

Anellament en migració post-nupcial a Can Salvatella, Girona (28/10/2013)

El dilluns 28 d'octubre es va fer la primera jornada d'anellament en migració post-nupcial d'enguany a Can Salvatella. Dues setmanes abans s'havia anellat a l'Illa amb poc èxit. A partir de mitjans de novembre es posaran les menjadores pels hivernants i només caldrà esperar una mica per poder començar a anellar-hi!

La jornada del 28, amb vent moderat del sud i una temperatura exageradament alta per l'època de l'any (fins a 30º a les 12 del migdia) va resultar bastant profitosa, amb un total de 41 captures, una de les quals un aligot comú!

L'aligot a punt per ser alliberat.  © Hubert Mas.


Aparentment, força dispersió juvenil i encara pocs hivernants, encara que es van anellar el primer pardal de bardissa (Prunella modularis) i força pit-roigs (Erithacus rubecula) i tallarols de casquet (Sylvia atricapilla). També algun pinsà comú (Fringilla coelebs) i un picot garser gros (Dendrocopos major).

Bruel. © Hubert Mas.

Pardal de bardissa. © Hubert Mas.

Gairebé a última hora va caure l'aligot comú (Buteo buteo) a una de les xarxes. Vam aprofitar per estrenar les bandes alars del Projecte Aligots i el vam processar de la mateixa manera que tots els individus d'aquesta espècie: prenent mesures biomètriques, analitzant i fotografiant la muda i com a novetat, extreient unes plomes per tenir mostra d'ADN i poder procedir al sexat mitjançant la genètica.

Marques de l'aligot. © Hubert Mas.

Prenent la mesura d'ala. © Hubert Mas.

Codi OAH.  © Hubert Mas.

L'aligot marcat porta dues bandes alars (una per ala) de color groc, amb el codi OAH de color negre, així com una anella de PVC d'iguals característiques. Preguem que ens en feu arribar qualsevol observació!

Responsable jornada: Hubert Mas.

Participants: Alba Casals, Carles Tobella i Alba Martorano.


Coordinadors dels marcatges especials en ocells a EUROPA: http://www.cr-birding.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada