Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dijous, 28 de novembre del 2013

Anellament a les menjadores de les Hortes de Cal Marquès, Salt (24/11/2013)

El diumenge 24 de novembre vam tornar a anellar a les menjadores de les Hortes del Marquès. Tan sols feia una setmana de la darrera jornada i això sol perjudicar el nombre de captures, ja que els ocells estan més escarmentats, però som uns impacients i alguns dels aprenents es preparen per pujar a l'imminent examen d'anellador que convoca l'ICO, així que dissabte al vespre vam muntar 11 xarxes i 4 més a primera hora del diumenge, en total 15.

Fotografiant un pardal xarrec.

Amb una temperatura de 5ºC i força vent, a primera hora les xarxes ja s'anaven omplint, tant les de les menjadores com les que no. Al llarg del matí es van capturar 75 ocells de 17 espècies.


En total es van capturar i anellar 5 repicatalons (Emberiza schoeniclus) i 2 bitxacs comuns (Saxicola torquata), un mascle adult ja anellat dos anys enrere i un jove de l'any.  També un cargolet (Troglodytes troglodytes) per primera vegada a aquesta estació! Un jove, segurament en dispersió.

Un dels repicatalons anellats.

Els més joves també s'ho van passar bé.

L'espècie més capturada va ser el pardal xarrec (Passer montanus) amb 15 captures, més abundant a la zona que el pardal comú (Passer domesticus) que tan sols es van capturar 4 exemplars. Les dues espècies aprofiten les menjadores per fringíl·lids i mallerengues i també s'hi atipen.

Verdum, també entrant a les menjadores.

Mallerenga carbonera.

A les menjadores també hi entren cotxes fumades (Phoenicurus ochruros), pit-roigs (Erithacus rubecula) i cueretes blanques (Motacilla alba), entre d'altres, així que a partir d'ara també hi posarem grameroles o cucs de la farina, un aport més atractius per aquestes espècies.

Tots concentrats.

D'aquí unes setmanes hi tornem, ja us informarem!


Responsable jornada: Alba Casals.

Participants: Àlex Fonollosa, Carles Tobella, Cristina Mora, Carles Pibernat, Laura Tort, Cristina Bonet, Francesc Dalmau, Miquel Casals, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada