Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dijous, 9 de gener del 2014

Anellament de repicatalons al dormider de Sils (dies 2 i 7 de gener).

Un extens canyís (Phragmites australis) és un refugi excel·lent per una gran quantitat d'espècies que busquen passar-hi l'hivern o en aquest cas, agrupar-s'hi a les nits. I nosalatres ho aprofitem per estudiar alguna d'aquestes espècies: els repicatalons (Emberiza schoeniclus).

Mascle de repicatalons. 

Femella de repicatalons.

Ja fa uns anys que es realitzen anellaments al dormider de repicatalons que es forma a l'hivern a Sils, concretament als Tres Ponts, al costat del Polígon Industrial Can Cuca. Artícle Butlletí nº6 Jornades 2011/2012

Comparant mudes.

Enguany i hem tornat i vam fer una jornada de proba el 2 de gener. Amb tan sols 4 xarxes es van capturar 20 ocells. En total 16 repicatalons (Emberiza schoeniclus), 3 rossinyols bords (Cettia cetti) i 1 cruixidell (Miliaria calandra).


La següent jornada va ser el dia 7 de gener, amb 7 xarxes, més endinsades al canyís. En total es van capturar 40 ocells, però creiem que podrien haver estat més si no haguessin fallat alguns paràmetres. A veure si el proper dia es pot millorar!

Cruixidell.

En general, estem detectant una major proporció de joves respecte adults i de mascles respecte femelles, però per poder fer un bon anàlisi d'això cal fer el tractament d'un volum més gran de dades.

Tots treballant.


Responsables jornada: Alba Casals i Carles Tobella.

Participants: Ricard Busquets, Àlex Fonollosa, Cristina Mora, Neus Solà, Marc Pérez i Òscar Lumbreras.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada