Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 27 de gener del 2014

Segona jornada Sylvia d'hivern a les Deveses de Salt (25/01/2014)

Dissabte 25 de gener es va fer la 2a jornada del Sylvia del Parc de les Deveses de Salt. Les xarxes ja s'havien muntat la nit anterior i es van poder deixar obertes per la previsió de bones temperatures.

L'anellador de la jornada. © Ricard Busquets.

Pardal de bardissa. © Ricard Busquets.

Passades les 8 del matí (gairebé una hora després de clar) es va fer la primera volta que, com passa habitualment, va acumular molts més ocells que la resta (30 ocells).

Comparant mudes. © Cristina Mora.

El matí va anar aguantant, tapat i amb una mica de vent, però sense caure gota fins les últimes hores, quan un plugim insignificant va tancar la jornada.

Tord comú. © Ricard Busquets.

En total es van capturar 67 ocells de 10 espècies diferents. De les 67 captures, gairebé el 30% van ser controls i la resta anellaments (20 controls i 47 anellaments). L'espècie més capturada va ser el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), seguit del pit-roig (Erithacus rubecula) i la merla (Turdus merula), de la que a la jornada anterior no s'havia capturat cap individu!


També es van anellar uns quants tords (Turdus philomelos), espècie que encara ara no es troba un tant de nombre com altres anys, altres hiverns potser més freds.

Treient una merla. © Cristina Mora.

La tercera i última jornada del Sylvia d'hivern al Parc de les Deveses de Salt està prevista pel proper 15 de febrer, si no hi ha cap canvi a causa de la meteorologia. Us mantindrem informats.


Responsable jornada: Carles Tobella.

Participants: Àlex Fonollosa, Elvira Vila, Ricard Busquets, Cristina Mora, Jordi Nonell, Neus Diumenge, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada