Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dissabte, 8 de febrer del 2014

Jornada d'anellament de repicatalons al dormider de Sils (05/02/2014).

El passat dimecres dia 5 de febrer vam decidir, de manera molt imprevista, realitzar una jornada de repicatalons (Emberiza schoeniclus) al dormider que es forma cada hivern als Tres Ponts de Sils.

Mascle amb el cap ben pintat. 

A hores d'ara, ja són poquets els repicatalons que queden al dormider, i és que, a les nostres latituds ja trobem passeriformes preparant-se per criar, així que els de més al nord també han d'anar marxant a ocupar els seus llocs de cria.

Cruixidell.

En total es van capturar 16 ocells (14 anellaments i 3 controls), dels quals tan sols 7 van ser repicatalons. També un cruixidell (Miliaria calandra), un pit-roig (Erithacus rubecula), rossinyols bords (Cettia cetti) i mallerengues blaves (Parus caeruleus). A continuació es mostra una taula amb els resultats:


Vistos els resultats de la jornada, molt fluixets, vam decidir deixar les xarxes per veure si l'activitat a primera hora de l'endemà millorava. El resultat va ser la captura d'11 ocells, en 2 batudes. Mallerengues blaves, un pit-roig i rossinyols bords, ni un repicatalons més. A continuació les xifres:


Pot ser encara farem alguna jornada més, però la cosa ja va molt de baixada... Us anirem informant!

Mallerenga blava.


Responsable jornada: Carles Tobella i Alba Casals.

Participants: Cristina Mora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada