Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 10 de febrer del 2014

Tercera i última jornada Sylvia d'hivern a l'Illa de Ter, Girona (08/02/2014)

El passat dissabte 8 de febrer es va realitzar la darrera jornada del Sylvia d'hivern a l'Illa de Ter, Girona. Les xarxes es van muntar el mateix matí, ja que la nit anterior plovia intensament i la temperatura prevista tampoc era la millor per deixar-les parades.

Cotxa fumada. © Hubert Mas.

A diferència de la majoria de jornades, només es van poder fer 4 batudes (en comptes de 5), però el nombre de captures no va estar gens malament. En total 64 ocells de 16 espècies diferents. Es mostra una taula a continuació:


El més destacable va ser la captura del tord ala-roig (Turdus iliacus), espècie hivernant poc anellada a l'Illa, amb tan sols 14 anellaments en 14 anys. D'aquests, 7 exemplars van ser anellats el 2001, 3 el 2002, 2 el 2005 i el darrer exemplar va ser anellat el 2010.

Tord ala-roig. © Hubert Mas.

També es va recapturar un mosquiter comú (Phylloscopus collybita) anellat el 26 de gener de 2008 i datat com un adult, que havia fet una muda completa l'any anterior i, per tant, almenys va néixer el 2006. Això són força anys per un mosquiter, tenint en compte que el rècord de longevitat de l'espècie registrat a Europa fins al 2010 és de mínim 8 anys de vida, aquest l'iguala (Font: EURING: Longevity list of birds ringed in Europe).


Responsables jornada: Carles Pibernat i Hubert Mas.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada