Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

diumenge, 2 de febrer del 2014

Taller de cistelles per mussol banyut (Asio otus) i altres rapinyaires.

Divendres 31 de gener vam quedar alguns socis a l'Escola de Belles Arts de Salt per poder fer un petit taller de cistelles/plataformes per ser instal·lades com a nius potencials per rapinyaires.

Una de les cistelles gairebé acabada.

El mussol banyut (Asio otus) o l'aligot comú (Buteo buteo), entre d'altres, sovint aprofiten i refan antics nius de cornelles, garses o altres còrvids per fer el seu, i aquest és l'efecte que pretenen les cistelles a instal·lar.

El "profe" ensenyant els passos.

Treball en equip.

El professor, Oriol Granyer, biòleg i cistellaire autodidacte de Salt, va ser l'element clau per l'èxit del taller, que van organitzar conjuntament amb la Cristina Bonet, per la seva inquietut de fer més nius i millors, després dels 4 de cistella que es van penjar la temporada passada (i dels quals encara cap consta com a ocupat).

Començant a donar forma.

Més treball en equip.

El vímet, cultivat a Salt mateix, a les Hortes del Marquès (on anellem sovint ara a l'hivern, a les menjadores), també va ser aportat per l'Oriol, que l'havia deixat prèviament en remull, seguint tot el procés per poder-lo manipular.

Tancant la cistella.

En total es van fer 7 cistelles, més una que ens va regalar l'Oriol. Algunes més amples, d'altres menys, més altes o menys rodones; però al cap i a la fi no creiem que els ocells tinguin massa manies amb les geometries! 

Els artistes amb els cistells.

En breus les anirem penjant als llocs que creiem més indicats, sempre intentan omplir espais on hi hagi carència d'aquestes estructures i bona disponibilitat d'hàbitat i aliment per les espècies que les podrien ocupar, així oferim l'oportunitat de crear nous territoris. 


Responsables taller: Oriol Granyer i Cristina Bonet.

Participants: Àlex Fonollosa, Cristina Mora, Afra Lopez, Núria Casellas, Carles Tobella, Mireia Plaza i  Francesc Dalmau.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada