Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 16 d’octubre del 2017

Ultima jornada del projecte sylvia a l'Illa de Ter (29/07/2017)

La darrera sessió del Sylvia a l’Illa ha estat una mica més fluixa que les anteriors amb 45 ocells i 3 recaptures i 13 espècies. A primera hora bona temperatura 18 graus i calor moderada al migdia fins a 28 ºC i el riu encara amb més aigua el que feia difícil creuar a l’Illa.


Les espècies més capturades:  rossinyol bord (10),  cuereta blanca (6) i  pit-roig (6). També un tudó, espècie poc capturada a l’estació.

L'únic tudó anellat aquest any a l'estació. Hubert Mas ©

Una nova captura d’una  boscarla de canyar amb força greix (3), probablement un migrant precoç  o bé un ocell resident que s’està preparant per a migrar.

Jove de cardina. Hubert Mas ©

En total 7 sessions hem capturat un total de 394 ocells de 25 espècies, les més capturades han estat el rossinyol bord  (69), el pitroig (63) , el tallarol de  casquet (54) i la cuereta torrentera (48)

Jove de mallerenga carbonera. Hubert Mas ©

Comparant amb altres estacions Sylvia de Catalunya actives (38), seriem la 3ª en nombre de captures només per darrera de les estacions de Cinc Boqueres prop de Lleida amb 441 ocells (dels que més de 120 corresponen a estornells i pardals) i La Mitjana de Lleida amb  395 ocells tot i que només 11 estacions han completat les 7 sessions i 8 n’han fet 6 (resultats provisionals).

En el global de totes les estacions Sylvia hem capturat més del 90% de les cueretes torrenteres (48/52), el 80% de les cueretes blanques (15/18), el 40 % dels blauets totals (22/51), això s’explica per que a diferència d’altres estacions mantenim xarxes que creuen part del riu.

Anirem informant de les properes sessions d'anellament, esperem que siguin d'aquí poc. Fins aviat!

Responsable: Hubert Mas

Participants: Guillem Arrufat, Ricard Poch, Joel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada