Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 6 de febrer del 2013

Segona jornada del Sylvia d'hivern a l'Illa de Ter.

El dissabte dia 2 de febrer es va realitzar la segona jornada  d'hivern del projecte Sylvia a l'Illa de Ter (ara només falta una jornada, que es farà el 23 de febrer, per concloure amb les de l'hivern).

La taula d'anellament. © Eva Solanes.

La majoria de xarxes d'aquest Sylvia (en total s'utilitzen 10 xarxes de 12 metres) se situen a l'interior de l'Illa de Ter, pel que cal entrar amb botes altes o de mitja canya. Un cop a dins, es pot observar un prat extens i, si aixequem una mica la vista, a mà esquerra hi ha una caixa niu per xot, instal·lada uns anys enrere, i just en front dels qui entren, queda la caixa niu per gamarús, instal·lada pocs mesos enrere. Fa poc, es va sentir un gamarús per aquella zona, a veure si tenim sort i no era un dels de la Devesa....

Bruel, resident de l'Illa. © Ricard Busquets.

Tornant al Sylvia, es van capturar 62 ocells de 16 espècies diferents. Dels ocells capturats 26 van resultar anellaments i 36 controls.


A destacar un repicatalons i un mascle preciós de cotxa fumada. El repicatalons, un mascle de segon any amb l'ala molt petita (Ala: 71mm; PR3: 55mm), raó que fa pensar que segurament de la subespècie del sud d'Europa, de la Península Ibèrica, encara que no es pot assegurar.

També es va produir un control dels lluers anellats a les menjadores (a uns 700 metres de distància), concretament un individu anellat el dia 13 de gener d'aquest mateix any.

Repicatalons. © Ricard Busquets.

Com si les captures haguessin estat poques, es va aprofitar la jornada per fer una mica de neteja de l'entorn, recollint tot de brossa com plàstics, llaunes i briks que embrutaven el curs fluvial.

La brossa retirada. © Ricard Busquets.



Responsables jornada: Carles Pibernat i Hubert Mas.

Participants: Ricard Busquets, Daniel Castro, Xavier Ballesteros, Joan Elías, Elena Jordà, Martí Sala, Eva Solanes, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada