Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

divendres, 1 de febrer del 2013

Anellament a les menjadores de Can Salvatella.

El dissabte 26 de gener es va fer una altre jornada d'anellament a les menjadores per mallerengues i fringíl·lids del bosc de Can Salvatella.

Treient els ocells de les xarxes. © Ricard Busquets.

Tot i la fresqueta va ser una jornada amb força assistència. De fet, alguns van còrrer des de casa, al saber que s'havia capturat un pinsà mec (Fringilla montifringilla), l'espècie estrella del dia, un hivernant escàs.

L'ocell estrella! © Ricard Busquets.

Femella de pinsà mec. © Alba Casals.

També es va tornar a capturar la mallerenga d'aigua (Parus palustris) per quarta vegada aquest hivern. Definitivament, està hivernant a les menjadores de Can Salvatella! Però segurament aviat marxarà...

Cuereta torrentera. © Ricard Busquets.

En total es van capturar 124 ocells, 75 dels quals van ser anellaments i 34 controls. Les espècies més capturades van ser el lluer (Carduelis spinus) i el verdum (Carduelis chloris), amb força diferència respecte a la resta.


Vist l'èxit de les jornades i tenint en compte que per als ocells, l'hivern ja s'acaba, intentarem fer alguna jornada més abans de que marxin cap al nord, cap als seus quartels de cria.

Treient una mallerenga blava. © Ricard Busquets.

"Currantes" de la jornada. © Ricard Busquets.


Responsables jornada:  Carles Pibernat, Hubert Mas i Gerard Dalmau.

Participants: Alba Casals, Ricard Busquets, Neus Diumenge, Elvira Coma, Daniel Castro, Blanca Mira,  Àlex Fonollosa, Francesc Dalmau, Cristina Bonet, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada